Provincie Antwerpen

Tentoonstelling en app

Het Spoorwegfort en een deel van het natuurgebied rondom is open voor het grote publiek. Het is een spannende, historische plek waar je kennis maakt met de ondergrondse en bovengrondse wereld van het fort.

Permanente tentoonstelling

Leer alles over de bouw van het fort en zijn functie in het groter plaatje van de fortengordel. Dompel je onder in de bouwgeschiedenis, de functies en het oorlogsverleden van dit monument. Ook de huidige natuurwaarde door de typische flora en fauna van het fort komt aan bod doorheen deze interessante tentoonstelling.

Wandelroute

Langs de buitenkant van de ringgracht maak je een natuurwandeling van zo’n 1,2 kilometer langs vijf informatieve uitkijkpunten.

Vossenstrekenapp 

Voor avontuurlijke kinderen en hun (groot)ouders is er ook de Vossenstrekenapp! Deze knotsgekke app kan je gratis downloaden. Je kan kiezen uit verschillende routes en thema's. In het fort van Duffel kan je volgende thema's wandelen:

Op wacht 
Over het leven van soldaten in de Eerste Wereldoorlog in het fort van Duffel. 

Vlugge vliegers 
Over het gedrag en kenmerken van de vleermuis. Let op, deze route is alleen in de zomermaanden beschikbaar! 

De flitsende fluiter 
Geluiden maken en verstoppen als een ijsvogel! 

Donwload de app of kijk op www.vossenstrekenapp.com

Erfgoedapp: op stap met Achille 

Ontdek het fort van Duffel met Achille en de Erfgoedapp. Hij leidt jou en je (klein)kinderen door 500 jaar geschiedenis. Via leuke opdrachten leer je spelenderwijs alles over het fort, de geschiedenis, de bewoners van vroeger en vandaag. 

Download de app via http://erfgoedapp.be/ (Android & Apple)

Fietsknooppunt

Het Spoorwegfort is een niet te missen halte op je fietstocht door de Kempen. Een gloednieuwe fiets-o-strade verbindt het Spoorwegfort met het fort van Mortsel. Het is de nieuwe, zuidelijke toegangspoort tot de binnenste en buitenste fortengordel rond Antwerpen. Daarnaast ligt het fort op 2 km van het domein Roosendael, een oude cisterciënzerinnen- abdij met 17 ha natuur en recreatie (www.roosendael.be) én sluit het aan bij het groene fietspad langs de Nete.