Provincie Antwerpen

Rondleidingen

Gluren in donkere hoeken

Wil je alle geheime plekken van het fort ontdekken? Laat je dan rondleiden door een van de fortgidsen. Zij nemen je mee door de gangen van het fort en belichten letterlijk de geheimen van dit militaire monument. Een belevenis waarbij je terug stapt in de tijd en de leefomstandigheden van de voormalige gebruikers en bewoners kan voelen. Misschien stuit je ook op sporen van de huidige bewoners van het fort: een van de vleermuizensoorten die in het fort verblijven. Van april tot en met september kan je ook de onderaardse gang ontdekken. Tijdens de andere maanden is deze niet toegankelijk voor het publiek om de rust van de overwinterende vleermuizen niet te verstoren.

Een rondleiding boeken:

De prijs voor één gidsbeurt is € 3,- per persoon, met een minimum van € 30,- per groep. Om zeker te zijn dat je aanvraag tijdig behandeld wordt, vragen wij om minimum twee weken op voorhand je rondleiding te boeken en per overschrijving te betalen. Boek een rondleiding door te mailen naar reservatie@gidsenfortduffel.be

Aansluiten bij een georganiseerde rondleiding:

De laatste zondag van de maand (uitgezonderd in december) kan je individueel aansluiten bij een georganiseerde rondleiding. Deelname kost € 3,- per persoon. Schrijf vooraf in door te mailen naar reservatie@gidsenfortduffel.be. Betalen doe je ter plaatse, gelieve het gepaste bedrag mee te nemen.

  • januari, februari, maart: rondleiding om 13:00 uur.                                                                    Geen bezoek aan de onderaardse gang door winterrust vleermuizen.
  • april, mei, juni, juli, augustus, september: rondleiding om 14:00 uur.                                           Met bezoek aan de onderaardse gang.
  • oktober, november: rondleiding om 13:00 uur.                                                                          Geen bezoek aan de onderaardse gang door winterrust vleermuizen.
  • december: geen vaste rondleiding.

Kijk hier wanneer de volgende vaste rondleiding plaatsvindt.

Het fort van Duffel is aangesloten bij het Netwerk Open Monumenten van Herita. Herita-leden krijgen in ruil voor een Herita-bon een entreebewijs voor twee personen om aan te sluiten bij één van de vaste rondleidingen. Vooraf reserveren door te mailen naar reservatie@gidsenfortduffel.be is wel verplicht. www.openmonumenten.be 

16eb92b9853caa6800ea2053398081a1.png

Combinatiebezoek met het domein Roosendael

Wie wil, kan zijn bezoek aan het spoorwegfort combineren met een rondleiding doorheen het domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Dit domein dankt haar naam aan de Cisterciënzerinnenabdij die hier zo'n 800 jaar geleden werd opgericht. 

Arrangement:

  • Voormiddag: ontvangst in het Fort van Duffel. Een gids begeleidt je doorheen de geschiedenis van het Fort.
  • Middag: pauze in Brasserie De Krone (gelegen in het Fort) met een lekkere soep en een hoofdgerecht.
  • Namiddag: bezoek met een gids aan Roosendael. Start aan de monumentale poort. Na de rondleiding kan je genieten van een drankje in het fietscafé op domein Roosendael.

Kostprijs:

Groepen vanaf 20 personen: € 25 per persoon, middagmaal inbegrepen, zonder drank
Groepen tussen 10 en 19 personen: € 30 per persoon, middagmaal inbegrepen, zonder drank
Een arrangement op maat kan ook.
 

Meer informatie:

Fort Van Duffel—JEC De Krone - +32 15 69 98 59 - info@jec-dekrone.be
Domein Roosendael - +32 15 29 41 30 - info@roosendael.be