Provincie Antwerpen

Rondleidingen

Gluren in donkere hoeken

Wil je alle geheime plekken van het fort ontdekken? Laat je dan rondleiden door een van de fortgidsen. Zij nemen je mee door de onderaardse gangen van het fort en belichten letterlijk de geheimen van dit militaire monument. Een belevenis waarbij je terug stapt in de tijd en de leefomstandigheden van de voormalige gebruikers en bewoners kan voelen. Misschien stuit je ook op sporen van de huidige bewoners van het fort: een van de vleermuizensoorten die in het fort verblijven.

Een rondleiding boeken:

De prijs voor één gidsbeurt is € 3,- per persoon, met een minimum van € 30,- per groep.Om zeker te zijn dat uw aanvraag tijdig behandeld wordt, vragen wij om minimum twee weken op voorhand uw rondleiding te boeken.

Aansluiten bij een georganiseerde rondleiding:

Elke laatste zondag van de maand kan je om 14.00 uur (of van oktober tot en met maart om 13:00 uur) individueel aansluiten bij een georganiseerde rondleiding. Deelname kost € 3,- per persoon. Vooraf inschrijven is verplicht. Kijk hier wanneer de volgende vaste rondleiding plaatsvindt.

Het fort van Duffel is aangesloten bij het Netwerk Open Monumenten van Herita. Herita-leden krijgen in ruil voor een Herita-bon een entreebewijs voor twee personen voor een van de rondleidingen die elke laatste zondag van de maand om 14u doorgaat (uitgezonderd de maanden december, januari en februari), vooral reserveren op reservatie@gidsenfortduffel.be is wel verplicht. www.openmonumenten.be 

Herita_logo_cmyk_ROOD


Meer info, boekingen en inschrijvingen:
 

Stuur een e-mail naar reservatie@gidsenfortduffel.be 

Combinatiebezoek met het domein Roosendael

Wie wil, kan zijn bezoek aan het spoorwegfort combineren met een rondleiding doorheen het domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Dit domein dankt haar naam aan de Cisterciënzerinnenabdij die hier zo'n 800 jaar geleden werd opgericht. 

Arrangement:

  • Voormiddag: ontvangst in het Fort van Duffel. Een gids begeleidt u doorheen de geschiedenis van het Fort.
  • Middag: pauze in Brasserie De Krone (gelegen in het Fort) met een lekkere soep en een hoofdgerecht.
  • Namiddag: bezoek met een gids aan Roosendael. Start aan de monumentale poort. Na de rondleiding kan u genieten van een drankje in het fietscafé op domein Roosendael.

Kostprijs:

Groepen vanaf 20 personen: € 25 per persoon, middagmaal inbegrepen, zonder drank
Groepen tussen 10 en 19 personen: € 30 per persoon, middagmaal inbegrepen, zonder drank
Een arrangement op maat kan ook.
 

Meer informatie:

Fort Van Duffel—JEC De Krone - +32 15 69 98 59 - info@jec-dekrone.be
Domein Roosendael - +32 15 29 41 30 - info@roosendael.be