Provincie Antwerpen

Tentoonstelling en app

Het Spoorwegfort en een deel van het natuurgebied rondom is open voor het grote publiek. Het is een spannende, historische plek waar je kennis maakt met de ondergrondse en bovengrondse wereld van het fort.

Permanente tentoonstelling

Leer alles over de bouw van het fort en zijn functie in het groter plaatje van de fortengordel. Dompel je onder in de bouwgeschiedenis, de functies en het oorlogsverleden van dit monument. Ook de huidige natuurwaarde door de typische flora en fauna van het fort komt aan bod doorheen deze interessante tentoonstelling.

Wandelroute

Langs de buitenkant van de ringgracht maak je een natuurwandeling van zo’n 1,2 kilometer langs vijf informatieve uitkijkpunten.

De app: Een interactieve wandeling rond het fort

Het fort van Duffel heeft ook een eigen app. Je kan die ter plaatse opladen of beter nog: thuis voor je vertrek via je smartphone of tablet alvast inladen. Zo kan je ter plaatse beeld- en geluidsfragmenten afspelen terwijl je rond het fort wandelt. Je ontdekt zo op de locatie zelf wat er zo uniek is aan het Spoorwegfort.
Download nu de app Walls & Gardens via je App Store en selecteer de tour: Fort Duffel  

Fietsknooppunt

Het Spoorwegfort is een niet te missen halte op je fietstocht door de Kempen. Een gloednieuwe fiets-o-strade verbindt het Spoorwegfort met het fort van Mortsel. Het is de nieuwe, zuidelijke toegangspoort tot de binnenste en buitenste fortengordel rond Antwerpen. Daarnaast ligt het fort op 2 km van het domein Roosendael, een oude cisterciënzerinnen- abdij met 17 ha natuur en recreatie (www.roosendael.be) én sluit het aan bij het groene fietspad langs de Nete.